Logo Paars

Wensen bepalen

Een goede voorbereiding is het halve werk

 Hoe beter jij jezelf voorbereid op je verbouwing, hoe minder verrassingen je gedurende het project te wachten zullen staan. Een geïnformeerd mens telt voor twee!

Wist je dat het meeste werk al voor het daadwerkelijke contact met een aannemer gedaan wordt? Zo zou het in ieder geval wel moeten zijn. Hoe meer keuzes jij vooraf al (doordacht) maakt, hoe meer grip jij uiteindelijk houdt op je verbouwing.

Het maken van je eigen keuzes
is ontzettend belangrijk

Wanneer jij na veel onderzoek 100% zeker weet dat jij een massief eiken keukenblad wilt én hier de juiste onderbouwing voor hebt, is er geen aannemer die je hierin van gedachten kan laten veranderen. Toch?

 

En zo geldt het voor alle keuzes die je voor je verbouwing moet maken. Er zijn ontzettend veel dingen waar je goed over na moet denken, en hoe meer keuzes je vooraf maakt, hoe soepeler het uiteindelijke proces (met of zonder aannemer) zal verlopen. Wanneer jij jouw onderzoek doet, zul je minder snel verrast worden met onbekende termen (wat is de EPC-berekening bijvoorbeeld ook alweer?), langdurige procedures en belangrijke keuzes die ineens wel erg snel gemaakt moeten worden.

Kom van die bank af
en ga er op uit!

Dus jongens: ga erop uit! Bezoek showrooms en laat je inspireren, bespreek zaken als de mogelijke interieurindeling met specialisten, lees je in over de mogelijkheden, ga op zoek naar goedkope alternatieven en laat je voorzien van alle verbouwtips die je maar kunt vinden. Hoe meer jij in deze fase leert, hoe beter jij vakmensen zoals een aannemer van weerwoord kunt voorzien en, nog belangrijker, op positieve manier kunt ondersteunen in de uitvoering van hun project.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat zeggen ze niet voor niets. Laat Hart voor je Huis je helpen om vol zelfvertrouwen in de startblokken van je verbouwing te gaan staan.

Wij helpen je stevig in je schoenen te staan…

Het kan en
moet anders!

Het team van Hart voor je Huis komt allemaal uit de huizen/bouwsector,
en geloof ons: we hebben allerlei gekke, wilde, verdrietige en geweldige situaties
voorbij zien komen. Wij geloven dan ook oprecht dat de juiste informatie
en begrip voor de situatie wonderen doet.

ONTDEK

De top 3 meest recente artikelen

WE DELEN GRAAG AL ONZE VERBOUWTIPS & TRICKS MET JOU!

verhuizen of verbouwen? onderhoudsvrij wonen
verbouwkosten

Onderhoudsarm wonen: zo doe je het + 15 tips!

Verduurzamen: subsidies aanvragen, hoe doe je dat? Waar kan ik geld voor krijgen van welke instantie en hoe vraag ik BTW terug voor zonnepanelen? Dit lees je allemaal in dit artikel!

aannemer verbouwing wel of niet
Wensen

Wel of geen aannemer voor mijn verbouwing?

Een verbouwing kan veel of weinig werk om handen hebben. Afhankelijk van de grootte van de verbouwing is de rol van de aannemer groter, of kleiner. Maar wanneer heb je wel, en wanneer heb je geen aannemer nodig? Je kan een aannemer voor je verbouwing inschakelen (of in laten schakelen door je bouwbegeleider) wanneer er sprake is van een grote verbouwing of renovatie, een uitbouw of aanbouw, aanpassingen aan een draagmuur, of een dakterras. Een kleine verbouwing zoals een nieuwe keuken of badkamer heeft vaak geen aannemer nodig. Lees hier meer…

Vergunning aanvraag verbouwing ter laptop voor uitbouw
Wensen

De vergunning voor je uitbouw: hoe zit dat eigenlijk?​

Mocht je geen spaargeld hebben om je verbouwing te financieren, dan kun je dit doen door een percentage van je hypotheek te gebruiken. Dit percentage, wordt ook wel het bouwdepot genoemd. Je bouwdepot komt op een aparte rekening te staan, en kan alleen gebruikt worden wanneer de verbouwing de waarde van de woning vermeerdert en aan je huis vastzit.

Staat jou onderwerp er niet bij?
Geen probleem!

Jouw wensen concretiseren?

Maak een vliegende start met een van onze pro’s!

Of doe de VerbouwScan en kijk hoe goed je bent voorbereid voor je verbouwing.

Wij staan klaar voor jou!

Hoe meer jij weet over het werk van een aannemer, de termen in een offerte en alles wat bij een verbouwing komt kijken (van bouwkundige inspectie tot de oplevering), hoe meer zelfvertrouwen je hebt. Wij geven jouw de informatie die je nodig hebt om je ‘mannetje’ te staan en het eindresultaat van je verbouwing in eigen hand te hebben.

Check hoe goed jij bent voorbereid op je verbouwing.

En doe de scan!