De indeling van het interieur van je verbouwing: waarom is het belangrijk?

Een verbouwing kan veel of weinig werk om handen hebben. Afhankelijk van de grootte van de verbouwing is de rol van de aannemer groter, of kleiner. Maar wanneer heb je wel, en wanneer heb je geen aannemer nodig? 

Er komt veel bij het interieur van je verbouwing kijken. Waar komen de stopcontacten? Hoe ziet je lichtplan eruit? Waar lopen de leidingen? Hoe groot is die nieuwe hoekbank?

 

Bemerk je twijfel bij één van deze vragen: dan begrijp je meteen waarom de interieurindeling zo belangrijk is bij het begin van je verbouwing. Een succesvolle verbouwing valt of staat namelijk bij de uitwerking van het ontwerp. Met deze uitwerking wordt je ‘grote idee’, stap voor stap kleiner en specifieker gemaakt.

Het ideale bouwproces...

In het kort: 

De indeling van het interieur van je verbouwing is ontzettend belangrijk, omdat het uiteindelijk de leidraad wordt voor tientallen verschillende factoren:

 

 • Het geeft je een realistisch perspectief en laat je eventuele verwachtingen bijstellen;
 • Het geeft je meer grip op het vaststellen van je budget;
 • Betrokken partijen zoals vakmensen weten waar ze aan toe zijn;
 • Je kunt eventuele aanpassingen maken en bewuste keuzes maken;
 • En je kunt uiteindelijk gerichter inkopen doen.

 

Schakel dus (eventueel met behulp van je bouwbegeleider) vroeg in het proces een tekenaar, interieur ontwerper of architect in om je wensen op de juiste manier op papier te krijgen en te weten waar je aan toe bent!

De indeling van het interieur van je verbouwing: waarom is het belangrijk?​

Heb je overal over nagedacht? Al je wensen uitgewerkt?

Mooi. De indeling van het interieur van je verbouwing is namelijk ontzettend belangrijk.

Waar komen de stopcontacten? Hoe ziet je lichtplan eruit? Waar lopen de leidingen? Hoe groot is die nieuwe hoekbank?

 

Heb je twijfel bij één van deze vragen: dan begrijp je meteen waarom de interieurindeling zo belangrijk is bij het begin van je verbouwing. Een succesvolle verbouwing valt of staat namelijk bij de uitwerking van het ontwerp. Met deze uitwerking wordt je ‘grote idee’, stap voor stap kleiner en specifieker gemaakt. 

Hulp bij wensen bepalen

Wil je hulp bij het bepalen en uitwerken van jou woonwensen? Zo ben je bewust van elke keuze en heb je een concreet plan om naartoe te bouwen. Bekijk al onze professionals, met hun maak je jouw verbouwing tot een succes!

Hulp bij wensen bepalen verbouwen

 

De uitwerking van de interieurindeling komt op papier, en wordt uiteindelijk de leidraad voor tientallen verschillende factoren:

 1. Het geeft je duidelijkheid en een realistisch perspectief
  Hoewel een groot idee mooi is, kom je er pas tijdens het uitwerken van de details achter hoeveel er is om over na te denken. Een mooi, donker keukenblad is geweldig. Maar wat voor materiaal wordt het precies? Ga je voor een glanzend, of mat oppervlak? En waar komt de vaatwasser en bijbehorend leidingwerk eigenlijk? Een goed ontwerp met hier je ideale indeling in verwerkt, zorgt ervoor dat je precies weet wat er (niet) mogelijk is.
 2. Je kunt je budget verbeteren
  Je hebt misschien al een grove schatting gemaakt van je budget: en dit is het moment waarop je echt kunt gaan verfijnen. Wanneer je de interieurindeling uitwerkt weet je namelijk precies wat er nodig is, welke apparatuur je aan moet schaffen en welke materialen je gaat gebruiken. En aan al deze aspecten hangt natuurlijk een specifiek prijskaartje dat uiteindelijk mede-bepalend is voor je budget (of aanpassingen in je ontwerp). Ga je bijvoorbeeld kledingkasten kopen, of neem je ze mee in je tekeningen en laat je mooie inbouwkasten maken?
 3. Betrokken partijen weten waar ze aan toe zijn
  In tegenstelling tot een bouwbegeleider, kun je vakmensen of een aannemer niet aan het werk zetten op basis van je ‘grote idee’. Om te weten waar ze aan toe zijn en wat ze moeten doen, hebben ze details en tekeningen nodig. Met een duidelijk interieurontwerp weten alle betrokken partijen waar ze aan toe zijn – je bouwbegeleider kan je helpen de juiste keuzes te maken!
 4. Een generale repetitie voor een fractie van je budget
  Het uitwerken van je interieurindeling is eigenlijk de start van je verbouwing: een soort proefdraaien. Al je wensen en gedachten worden op papier werkelijkheid, en je hebt alle mogelijkheid om te schuiven, draaien en aan te passen. Iets wat tijdens de daadwerkelijk fysieke verbouwing niet meer zo makkelijk is!
 5. Je maakt betere keuzes
  Door de aanpassingen die mogelijk zijn bij het uitwerken van je interieurindeling, maak je uiteindelijk betere keuzes. Je kunt verschillende opties proberen, en hierdoor een keuze maken waar je goed over nagedacht hebt. Zo kun je jouw verbouwing op een later punt zonder twijfel starten.
 6. Je kunt gericht inkopen doen
  Wanneer je weet hoe de interieurindeling eruit komt te zien, kun je gericht inkopen gaan doen. Je weet precies hoe groot je hoekbank kan zijn, welke materialen je in je interieur kan verwerken en welke lampen het beste binnen je ontwerp passen.

 

Schakel dus (eventueel met behulp van je bouwbegeleider) vroeg in het proces een ontwerper/architect of tekenaar in om je wensen op de juiste manier op papier te krijgen en te weten waar je aan toe bent! 

 

Aan de slag?

Iemand die met je meedenk voor een ontwerp van binnen naar buiten. Hulp bij een mooie, praktische en verrassende indeling. Een compleet plan inclusief de afwerking en interieuropstelling. Kom in contact met Gertie.

Ook jouw verbouwing in 1x goed opgeleverd binnen tijd & budget? mmmmmmmmmm

Group 4@3x
Download de VerbouwApp, jouw toolkit voor een succesvolle verbouwing:
 • Zet alle werkzaamheden in de app
 • Voeg datum, bestanden en/of uitvoerders toe
 • Maak een professionele balkenplanning in 1 klik
 • Ontdek prijsindicaties van verbouwkosten
 • Houd je budget bij met geschatte en daadwerkelijke kosten

8.314 woningeigenaren gingen je al voor!

Group 4@3x
verbouwapp-desktop-mobile
verbouwapp-desktop-mobile

Het ideale bouwproces...

Josha-Prins-Hart-voor-je-Huis

Josha Prins

"Ik neem je graag mee door het ideale verbouwproces, zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt, maar ook van het verbouwproces"

Deel deze pagina:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook...

Op zoek naar meer informatie over het bepalen van wensen?
Check deze artikelen:

Wensen bepalen met een interieur plan

Wensen bepalen met een interieur plan

Interieur wensen bepalen Een verbouwing kan veel of weinig werk om handen hebben. Afhankelijk van de grootte van de verbouwing is de rol van de aannemer groter, of kleiner. Maar wanneer heb je wel, en wanneer heb je geen aannemer nodig?  Wensen Josha Prins > 3 aug Wist je dat je ongeveer even lang bezig bent met je wensen voor je nieuwe interieur uitzoeken en uitwerken als dat je aan het verbouwen bent? Je wensen op papier zetten is een van de belangrijkste voorbereidingen die je wil doen. Maar waarom wil je al je interieur ideeën uitgewerkt hebben?  Het ideale…

Speciale verbouwingen: zo pak je ze aan

Speciale verbouwingen: zo pak je ze aan

Stel je voor: je bent na jaren nog steeds helemaal verliefd op je huidige woning. De buren zijn inmiddels vrienden, de supermarkt heeft het brood ‘s ochtends al voor je klaarliggen, en verhuizen is logischerwijs een no-go geworden. Maar toch schort er aan mogelijkheden binnen je huidige woning: er is een speciale verbouwing nodig.

Een kluswoning kopen: zo pak je het goed aan

Een kluswoning kopen: zo pak je het goed aan

Een kluswoning kopen: dat vraagt om overzicht, inzicht en behapbare stappen. Of in andere woorden: een oersterk verbouwplan.