ALLE KOSTEN EN WEETJES OVER

Tegelen en tegelwerk

VERBOUWKENNIS & VERBOUWKOSTEN

Tegels in je badkamer, tegels in je toilet, tegels in je keuken, je kan ze overal kwijt. Maar wil je mozaïek, of toch iets anders. En wat gaat tegelen allemaal kosten? Dat vind je hier!

Qua tegelwerk kan de prijs erg verschillen

Hierin zijn mozaïektegels het kostbaarst. 

De kosten van tegelwerk zijn rond de €25,- en €40,- per m2. Of €30,- tot €40,- per uur. Deze prijs is afhankelijk of de lijm en voegmiddel inclusief zijn in het legloon.

Sommige tegels nemen iets meer tijd in beslag dan anderen (zoals mozaïek). Hier kan de prijs ook nog in verschillen. 

Tegels kosten gemiddeld tussen de €9,- en €160,- per m2. Hierdoor kom je in totaal dus uit tussen de €40,- en €230,- per m2.

Wanneer je gaat tegelen, heb ik hier een aantal weetjes

Zo weet je zeker dat het goed gaat 😉

Mocht je een tegelzetter inzetten

Laat hem of haar dan altijd zelf de lijm en het voegmateriaal regelen. Iedere tegelzetter heeft een eigen voorkeur om het werk goed te kunnen doen. Voordat er wordt gestart, is het handig om de verdeling van de tegels al te bespreken. Hier heb je de keuze gemaakt waar de lijnen komen en of ze symmetrisch worden of niet. Dus zorg ervoor dat je je ontwerp kan laten zien.

 

Klik hier om naar de VerbouwApp te gaan en een tegelzetter in te huren! We hebben er genoeg.

Als je nog oude tegels hebt,

Moet je daar natuurlijk ook rekening mee houden. Wanneer ze erg vastzitten en een halve centimeter dik zijn, kun je overwegen om ze te laten zitten en de nieuwe er overheen te plakken. Zitten de tegels nog op gipsplaten, kan je ze gewoon verwijderen. Maar let er dan wel op dat  je ook de gipsplaten moet verwijderen. Je krijgt de tegels er namelijk niet af zonder de gipsplaten te beschadigen. 

Als je de tegels van een vloer verwijderd, verwijder dan ook de cementdekvloer. Zo heb je een goede nieuwe ondergrond en kan je ook het leidingwerk eventueel opnieuw verwerken.

Aan de slag met je tegelwerk?

Maak een vliegende start met een van onze pro’s!

Of doe de VerbouwScan en kijk hoe goed je bent voorbereid voor je verbouwing.

Aan de slag met je tegelwerk?

Maak een vliegende start met je verbouwplannen:

Of doe de VerbouwScan en kijk hoe goed je bent voorbereid voor je verbouwing.

Ontdek het Verbouw Stappenplan