DE KOSTEN VOOR EEN

Nieuwe afzuiging

VERBOUWKOSTEN

Om de puntjes op de i te zetten in je keuken, heb je natuurlijk een mooie afzuigkap nodig. En natuurlijk het liefste eentje die mooi is, en goed werkt! Het klinkt allemaal heel simpel maar er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten als je een nieuwe afzuigkap kiest. Wat je allemaal het beste kan doen en hoeveel het gaat kosten, vind je hier!

Om meteen maar met de deur in huis te vallen lopen de kosten voor een afzuigkap erg uiteen.

Het ligt er natuurlijk aan voor welke je gaat. Je kan er eentje kiezen voor €150,- maar ook eentje voor €1000,-. Je kan het echt zo gek maken als dat je zelf wilt. Het is tegenwoordig helemaal in om je afzuigkap in je kookplaat te laten zetten. En geef deze mensen eens ongelijk, het ziet er echt prachtig uit! Hier moet je er alleen wel goed op letten dat deze optie wel wat prijziger is en ruimte wegneemt van je kastruimte. Je moet hem natuurlijk ergens kwijt.

Wanneer je kiest voor re-circulatie kan je overwegen om een plasmafilter te nemen. Door deze plasmafilter hoef je minder vaak de filters te verwisselen om schone lucht te krijgen. Een plasmafilter kost gemiddeld zo’n €700,-

Het is even een uitgave, maar wel iets waar je later heel veel profijt van kan hebben. 

Je kan er natuurlijk ook altijd voor kiezen om een normale filter te nemen. Deze gaan voor ongeveer €15,- tot €200,-

 

Om je afzuigkap te monteren kan je ervoor kiezen om het zelf te doen, maar ik moet heel eerlijk bekennen, dat ik dat zeker niet zelf zou kunnen. 😉

Wil je het lekker uit handen geven dan kan dat altijd! Je kan dan een keukenmonteur inschakelen en deze weet precies wat er moet gebeuren. Zo weet je ook zeker dat het allemaal in 1 keer goed gaat! Een keukenmonteur kost €99,- per uur. Gemiddeld zijn ze een uurtje bezig met het monteren van de afzuigkap dus zal je voor de montage dus €99,- kwijt zijn. Heb je nog geen keukenmonteur? Geen probleem. Via deze link kan je er gelijk eentje inschakelen!

Nu we het gehad hebben over de afzuiging in de keuken, ga ik een aantal tips geven voor de afzuiging in je badkamer. Dit heeft een hele andere functie dan in je keuken, maar is zeker net zo belangrijk!

Het is van groot belang voor het behoud van je woning en je gezondheid, om de juiste manier van vocht uit natte ruimtes te halen. Als het te lang vochtig blijft, krijg je last van schimmelvorming. Maar dat is natuurlijk heel logisch. Al die schimmel kan in je voegen en de kit trekken. Waardoor je het uiteindelijk gaat inademen. Gadver! Genoeg over alle vieze dingen, nu ga ik je precies vertellen hoe je dit kan voorkomen.

De kosten voor de afzuiging in je badkamer liggen ergens tussen de €70,- en €270,- Dit is per mechanische ventilatie unit. Wil je er dus meerdere, dan ben je ook meer geld kwijt.

Josha-Prins-Hart-voor-je-Huis

Josha Prins

"Ik neem je graag mee door het ideale verbouwproces, zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt, maar ook van het verbouwproces"

Deel deze pagina:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Ontdek het Verbouw Stappenplan