WEET JIJ HET VERSCHIL TUSSEN EEN

Aanbouw en een Uitbouw?

VERBOUWKENNIS & VERBOUWKOSTEN

Tot kort geleden wist ik het verschil tussen een aanbouw en een uitbouw zeker niet. Ik dacht eigenlijk dat het synoniemen waren van elkaar, maar ik had het goed mis! Maar dan zitten er dus ook verschillen in de kosten. Al die verschillen en natuurlijk wat de kosten voor een aanbouw zijn, vind je hier!

Om duidelijk te maken wat het verschil is, leg ik het gelijk even uit. Met een aanbouw wordt er een aparte ruimte vastgemaakt aan je huis. Je bouwt dus iets aan je huis. Met een uitbouw wordt een bestaande ruimte in je woning uitgebreid, groter gemaakt. Je breidt je woning dus uit. Als ik het zo uitleg, klinkt het allemaal heel simpel en gelukkig is dat het ook.

hart voor je huis verbouwing

De kosten voor een aanbouw zijn gemiddeld €1.500,- tot €3.000,-

Dit ligt natuurlijk weer aan de grootte van de aanbouw. Het voordeel van het maken van een aanbouw, is dat je de overige ruimtes in je woning niet hoeft aan te pakken. 

Voor een aanbouw kan je het beste een aannemer inschakelen. Zoek je er nog eentje? We got you! Klik hier om een aannemer in te schakelen.

hart voor je huis verbouwing

Een uitbouw kost gemiddeld €2.100,- per m2

Dit ligt net als bij een aanbouw, aan de grootte van de uitbouw. Hoe groter je uitbouw, hoe goedkoper hij wordt per m2. Hier zijn een aantal tips waar je op moet letten bij een uitbouw:

Nu je al deze informatie hebt, kan je gaan denken wat je precies wilt. Het zijn dus twee hele verschillende dingen die je kan doen. Ook zijn alle kosten heel verschillend. Over het algemeen is een uitbouw dus duurder. Maar, dan heb je wel een mooi geheel en krijg je gelijk de kans om je woonruimte helemaal aan te passen hoe jij dat wilt. Met een aanbouw zal het net wat minder goed aansluiten, maar het is wel goedkoper en je kan je aanbouw zo laten maken, dat hij super goed past bij jouw huis!

Genoeg stof om over na te denken lijkt mij zo 😉

Aan de slag met je aanbouw?

Maak een vliegende start met de VerbouwApp of één van onze pro’s!

Of doe de VerbouwScan en kijk hoe goed je bent voorbereid voor je verbouwing.

Aan de slag met je aanbouw?

Maak een vliegende start met je verbouwplannen:

Of doe de VerbouwScan en kijk hoe goed je bent voorbereid voor je verbouwing.

Ontdek het Verbouw Stappenplan