Oplevering huis na verbouwing: welke niveaus zijn er?

Een verbouwing kan veel of weinig werk om handen hebben. Afhankelijk van de grootte van de verbouwing is de rol van de aannemer groter, of kleiner. Maar wanneer heb je wel, en wanneer heb je geen aannemer nodig? 

Hoe wil jij je uitbouw opgeleverd hebben? Wil je er direct in kunnen trekken zonder ergens naar om te hoeven kijken, of wil je zelf nog even de handen uit de mouwen steken om het helemaal naar eigen wens af te ronden? Ga je voor een casco-oplevering, of liever sleutelklaar? Ontdek het hier! 

Het ideale bouwproces...

In het kort:

Tijdens de gesprekken met je architect en je aannemer of bouwbegeleider, zal het onderwerp waarschijnlijk aan bod komen: hoe wil jij je uitbouw opgeleverd hebben? Wil je er direct in kunnen trekken zonder ergens naar om te hoeven kijken, of wil je zelf nog even de handen uit de mouwen steken en je eigen vakmensen regelen om het project af te ronden? We zetten de verschillende opleverniveaus even voor je op een rijtje.

De verschillen in manieren van opleveren op een rij:

1. CASCO oplevering

Laten we beginnen met de casco-oplevering: de oplevering van een huis zoals je dat ook vaak terugziet bij de nieuwbouw. Een casco-oplevering betekent dat de bouwer alleen voor de ruwbouw zorgt. Hij levert in dit geval dus alleen het geraamte van je uitbouw. De muren, het dak, de dakpannen, de ramen met glas en de deuren zijn geïnstalleerd, maar de uitbouw is nog niet bewoonbaar.

Bij een casco-oplevering regel je het afbouwen verder zelf. Dit betekent dat je zelf kabels moet laten trekken, het leidingwerk moet organiseren en vloeren moet monteren.

Hulp bij de
oplevering

Tijdens de opleveren van je woning kan er vanalles gebeuren! Heb je hulp nodig? Bekijk onze professionals, met hun zorg je straks fijn in je woning kan wonen!

2. De sleutelklare-oplevering

Een andere optie is een sleutelklare-oplevering. In dit geval wordt je uitbouw helemaal klaar en afgewerkt opgeleverd. Je krijgt dus niet alleen het skelet van je uitbouw, maar ook de binnenwanden, kabels, leidingen, installaties, sanitair, keuken; en ga zo maar door.

Maar binnen deze opleverniveaus kan er altijd een verschil in opleverkwaliteit zitten. Heb jij bijvoorbeeld voor een simpele laminaatvloer gekozen, of een chique eikenhouten visgraatvloer? Het niveau van de kwaliteit wordt ook wel het afleveringsniveau of het afwerkingsniveau genoemd. Dit zit ‘m dus helemaal in de kwaliteit van de gebruikte producten bij oplevering! 

3. Oplevering huis: het niveau per vierkante meter

Sommige aannemers werken met niveaus waarbij er per vierkante meter een vaste prijs wordt berekend voor het niveau van de oplevering van je huis. In dit geval gaat het om een combinatie van de oplevering zelf (casco of sleutelklaar), en de kwaliteit van de materialen (de simpele laminaatvloer of de chique eikenhouten visgraatvloer). 

Communicatie

Voorkom verrassingen tijdens de bouw en bij oplevering. Leg foto's vast via de chat, dit communiceert makkelijk via de VerbouwApp. Zo weet iedereen waar die aan toe is!

communicatie verbouwing

Verschillende oplevermomenten tijdens de bouw

Naast opleverniveaus, zijn er ook verschillende oplevermomenten tijdens een bouwproject. De eindoplevering spreekt natuurlijk voor zich, maar wist je dat er ook tussentijdse oplevermomenten plaats kunnen vinden? Lees hier bijvoorbeeld wat meer over de vooroplevering, en de voordelen die dit soort tussentijdse oplevermomenten kunnen hebben!

 

Wat voor niveau oplevering je tijdens je verbouwing ook kiest, het moet altijd 100% in lijn zijn met de gemaakte afspraken. Je kunt jouw opleverniveau dus helemaal naar eigen wens instellen: afhankelijk van je smaak, budget en mogelijke wensen om je woning na aanlevering naar eigen hand te zetten. 

VerbouwScan

Hoe goed ben jij voorbereid op je verbouwing? Doe de online verbouw scan en ontvang concrete tips!

verbouw scan tips en stappenplan
Group 4@3x

Ook jouw verbouwing in 1x goed opgeleverd binnen tijd & budget?

Download de VerbouwApp, jouw toolkit voor een succesvolle verbouwing:
  • Zet alle werkzaamheden in de app
  • Voeg datum, bestanden en/of uitvoerders toe
  • Maak een professionele balkenplanning in 1 klik
  • Ontdek prijsindicaties van verbouwkosten
  • Houd je budget bij met geschatte en daadwerkelijke kosten

8.314 woningeigenaren gingen je al voor!

Group 4@3x
verbouwapp-desktop-mobile
verbouwapp-desktop-mobile

Het ideale bouwproces...

Josha-Prins-Hart-voor-je-Huis

Josha Prins

"Ik neem je graag mee door het ideale verbouwproces, zodat je niet alleen van de voorbereiding en het eindresultaat blij wordt, maar ook van het verbouwproces"

Deel deze pagina:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook...

Op zoek naar meer informatie over de oplevering?
Check deze artikelen:

Wensen bepalen met een interieur plan

Wensen bepalen met een interieur plan

Interieur wensen bepalen Een verbouwing kan veel of weinig werk om handen hebben. Afhankelijk van de grootte van de verbouwing is de rol van de aannemer groter, of kleiner. Maar wanneer heb je wel, en wanneer heb je geen aannemer nodig?  Wensen Josha Prins > 3 aug Wist je dat je ongeveer even lang bezig bent met je wensen voor je nieuwe interieur uitzoeken en uitwerken als dat je aan het verbouwen bent? Je wensen op papier zetten is een van de belangrijkste voorbereidingen die je wil doen. Maar waarom wil je al je interieur ideeën uitgewerkt hebben?  Het ideale…

Stappenplan verduurzamen: aanpassen verwarming

Stappenplan verduurzamen: aanpassen verwarming

Stappenplan verduurzamen | We leggen je uit hoe het verwarmen van je woning werkt, welke soort verwarming je kan nemen en wat je het beste kan doen als voorbereiding op de aanschaf van een warmtepomp. Zo behoud je het comfort (warme voetjes) in je woning. Wat levert het op en hoe zit het met de subsidies? Je leest het hier >

Regenwatersysteem, waterrecycling en WTW

Regenwatersysteem, waterrecycling en WTW

Stappenplan verduurzamen | We leggen het regenwatersysteem aan je uit. Wat kost zo’n systeem, welke mogelijkheden zijn er, wat levert het op en hoe zit het met de subsidies? Je leest het hier >